Park4Share voor appartementen-complexen

App functies

  • Gratis parkeren voor gasten.
  • Een plattegrond met de actuele status van alle parkeerplaatsen in de garage
  • Vooraf een plek reserveren zodat je verzekerd bent van een gratis parkeerplek.
  • Tijdsduur van een vrije plek is voor alle gebruikes zichtbaar.
  • Snel de dichtstbijzijnde vrije plek vinden.
  • Eenvoudig communiceren tussen de eigenaar van de parkeerplaats en de gebruiker.
  • Minder parkeerplaatsen nodig, er is altijd wel een plek vrij.
  • Zien waar laadpalen staan.
  • VvE's hebben zelf het beheer over de gebruikers van de Park4Share app.

Hoe werkt de app?

Hoe kan ik mijn privé parkeerplaats delen?

Wanneer je een eigen parkeerplaats hebt, vind je op de start pagina de knop "MIJN PARKEER PLEKKEN". Hier vind je jouw parkeerplaatsen.
Klik op de parkeer plaats die je wilt delen, vervolgens kom je op de pagina waar je de begin- en eindtijd kunt invoeren. Door op de plus rechts onderin te klikken kun je een periode of een repeterende periode instellen. Dat kunnen vaste dagen zijn waarvan je weet dat je met de auto weg bent. Zo kun je het delen van je parkeerplaats zelf automatiseren. Op het moment dat een door jou vrijgegeven periode start, ontvangen alle app gebruikers een notificatie dat jouw plek is vrijgekomen.

Hoe kan ik de parkeer plaats van iemand anders gebruiken?

De oranje knop op de start pagina toont hoeveel vrije parkeer plaatsen er beschikbaar zijn voor gasten. Klik de knop om te zien wat de actuele status is van alle parkeer plekken in de garage. De plekken met een oranje outline zijn beschikbaar. De plekken die oranje gevuld zijn worden al door buren / gasten gebruikt. De plekken die bruin zijn worden momenteel niet gedeeld. Klik een plek met een oranje outline om een vrije plek te claimen.
Hier kun je zien hoe lang de plek beschikbaar is en wie de eigenaar is. Op het moment dat je deze plek claimt, ontvangt de eigenaar van de plek een notificatie waarin staat dat jij op zijn plek geparkeerd staat. Mocht er overleg nodig zijn, dan kunnen de parkeer plaats eigenaar en de parkeer plaats gebruiker eenvoudig met elkaar contact opnemen vanuit de app.

HOE KAN IK EEN PARKEER PLAATS RESERVEREN?

Het is eenvoudig om vanuit de app een plek voor een toekomstige periode te reserveren. Dat kan door op het overzicht van de parkeergarage rechts onderin op de kalender te klikken. Daar vul je in wanneer je een plek nodig hebt. Het systeem checkt of er een plek vrij is op de door jou aangegeven datum en tijd.

Je instellingen beheren

Vanuit het startscherm kun je op het blauwe tandwieltje klikken om je instellingen te beheren. Hier kun je je naam en telefoon nummer aanpassen, een taal kiezen plus notificaties aan en uit zetten.
Voor de AVG wetgeving kun je hier zelf je profiel uit het systeem verwijderen door "DELETE ME" te klikken.

De Park4Share app installeren op je mobiel

Park4share is een web-app. En kan in een browser worden gebruikt maar ook als app worden geïnstalleerd. Wanneer je de app op je mobiel wilt installeren ga dan eerst naar app.park4share.nl en blijf op de homepagina.
Op een iPhone vind je onderin het deel icoon. In het deel menu kies je voor 'Zet op beginscherm'.
Android heeft verschillende browsers. Bij iedere browser werkt het installeren net iets anders.
Chrome browser: ga naar de homepagina van app.park4share.nl en klik op de witte balk onderin het scherm.
Firefox en Samsung Internet browser: ga naar de homepagina van app.park4share.nl en klik op de de hamburger (de drie streepjes boven in) en kies voor 'Pagina toevoegen aan startscherm'.